ßßß Cookit - przepis na Schabowy z parówką.

Schabowy z parówką.

nazwa

Wykonanie

Pork chop with sausage.
Składniki.
45 dag schab b/kości
10 dag mozzarella
3 szt parówki
3 łyżeczki majonez
Przyprawa do dań Kucharek
pieprz
3 łyżki mąka
1 jajko
8 dag bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie.
Schab pokroić na 3 kotlety. Rozklepać, doprawić przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Każdy kotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu, posypać startą mozzarella i położyć na każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem.
Młoda kapusta z pomidorami i boczkiem.
Składniki.
1 młoda kapusta
1,5 szt. cebula
15 dag boczek wędzony
2 pomidory
5 dag masło
1 p. koperek
przyprawa do dań Kucharek
pieprz
olej do smażenia
Wykonanie.
Kapustę pokroić, włożyć do garnka, posypać przyprawą kucharek, podlać małą ilością wody i gotować na małym ogniu. Dodać 5 dag masła i dusić. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać do kapusty. Z pomidorów zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Dusić na małym ogniu około 15 minut, pod koniec dodać posiekany koperek. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Jeżeli ktoś lubi może zrobić i dodać zasmażką, osobiście wolę bez.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2014/05/schabowy-z-parowka_17.html