Wykonanie
Pork chop with sausage.


Składniki.45 dag
schab b/kości10 dag
mozzarella3 szt
parówki3 łyżeczki
majonezPrzyprawa do dań Kucharek
pieprz3 łyżki
mąka1
jajko8 dag
bułka tartaolej do smażeniaWykonanie.
Schab pokroić na 3 kotlety. Rozklepać, doprawić
przyprawą do potraw Kucharek i
pieprzem. Każdy kotlet posmarować 1 łyżeczką
majonezu, posypać startą
mozzarella i położyć na każdym kotlecie
parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w
mące,
jajku i
bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z
młodą kapusta zasmażaną i młodymi
ziemniakami z
koperkiem.
Młoda kapusta z
pomidorami i
boczkiem.

Składniki.1
młoda kapusta1,5 szt.
cebula15 dag
boczek wędzony2
pomidory5 dag
masło1 p.
koperekprzyprawa do dań Kucharek
pieprzolej do smażeniaWykonanie.
Kapustę pokroić, włożyć do garnka, posypać
przyprawą kucharek, podlać małą ilością
wody i gotować na małym ogniu. Dodać 5 dag
masła i dusić.
Cebulę i
boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać do
kapusty. Z
pomidorów zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, dodać do
kapusty. Dusić na małym ogniu około 15 minut, pod koniec dodać posiekany
koperek. Doprawić świeżo zmielonym
pieprzem. Jeżeli ktoś lubi może zrobić i dodać zasmażką, osobiście wolę bez.