ßßß Cookit - przepis na KOTLETY PO PARYSKU ZAPIEKANE Z POMIDOREM I MOZZARELLA

KOTLETY PO PARYSKU ZAPIEKANE Z POMIDOREM I MOZZARELLA

nazwa

Wykonanie

Dzisiejsze kotlety troszkę inaczej niż zwykle,czyli po parysku w pysznej jajecznej panierce.Dodatek pomidora i sera wzbogacił smak mięsa które szybko zostały zjedzone:).Polecam je również na przyjęcia gdyż bardzo efektownie wyglądają a zapiec je możemy w każdej chwili.Są równie pyszne na zimo,polecam.
SKŁADNIKI : na 6 porcji
6 średnich kotletów schabowych
1 jajko
1 szklanka mąki
sól,pieprz i ulubiona przyprawa do kotletów
olej do smażenia
1-2 pomidory
1 kulka mozzarelli Lovilio dostępnej w Lidl pokrojona w plastry
1 mała cebula drobno pokrojona
PRZYGOTOWANIE :
Kotlety lekko rozbijamy lub cienko (ale wtedy będą duże ),przyprawiamy.Maczamy mięso w mące,rozmąconym jajku i znowu w mące.Smażymy na odrobinie oleju z obu stron na złoto.
Upieczone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego,układamy na nich po plastrze pomidora,posypujemy odrobiną cebulki a na wierzch po dwa plastry mozzarelli .Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 *C około 10 minut.
Podajemy ciepłe z ziemniakami,frytkami,surówką albo pieczywem.
Smacznego!
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2013/07/kotlety-po-parysku-zapiekane-z.html