Wykonanie
Dzisiejsze kotlety troszkę inaczej niż zwykle,czyli po parysku w pysznej jajecznej panierce.Dodatek
pomidora i
sera wzbogacił smak
mięsa które szybko zostały zjedzone:).Polecam je również na przyjęcia gdyż bardzo efektownie wyglądają a zapiec je możemy w każdej chwili.Są równie pyszne na zimo,polecam.

SKŁADNIKI : na 6 porcji6 średnich kotletów
schabowych1
jajko1 szklanka
mąkisól,
pieprz i ulubiona
przyprawa do kotletów
olej do smażenia1-2
pomidory1 kulka
mozzarelli Lovilio dostępnej w Lidl pokrojona w plastry1 mała
cebula drobno pokrojonaPRZYGOTOWANIE :Kotlety lekko rozbijamy lub cienko (ale wtedy będą duże ),przyprawiamy.Maczamy
mięso w
mące,rozmąconym
jajku i znowu w
mące.Smażymy na odrobinie
oleju z obu stron na złoto.Upieczone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego,układamy na nich po plastrze
pomidora,posypujemy odrobiną
cebulki a na wierzch po dwa plastry
mozzarelli .Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 *C około 10 minut.Podajemy ciepłe z
ziemniakami,frytkami,surówką albo
pieczywem.Smacznego!