Wykonanie
Dziś na obiad miałam kotlet a'la Kiliński, jest to jedno z moich ulubionych
mięs:)

Potrzebne składniki:
olej,
sól,
pieprz,
jajko,
kotlet
schabowy,
pieczarki,
bułka tarta,
mąka,
cebula,
masłoSposób wykonania:
Kotlet
schabowy kroimy w paski.
Rozbijamy.
Solimy i
pieprzymy z obu stron.
Cebulę drobno porojoną w kostkę nakładamy na każdy kotlet.
Układamy kotlety jeden na drugim i zostawiamy na godzinę w lodówce.
Wbijamy do miseczki 2
jajka, solimy,
pieprzymy.
Roztrzepujemy widelcem.
Ścieramy
pieczarki na tarce.
Rozkładamy kotlety,
cebulę układamy na początku kotleta.
Na każdy nakładamy
pieczarki, solimy i
pieprzymy.
Dodajemy troszkę
masła.
Zawijamy.
Szykujemy
mąkę,
jajko roztrzepane,
bułkę tartą.
Obtaczamy w
mące.
Maczamy w
jajku.
Na koniec w
bułce tartej.
Smażymy na głębokim tłuszczu.
Smacznego !