Wykonanie
Japanese balls on a sticks.


Składniki.1
pierś z kurczaka2 plastry
sera ementalera1 łyżeczka
sosu sojowegopieprz2 paski
papryki2 paski
ogórka50 g
bułki tartej4 patykiCiasto.50g
mąki1
żółtko2 łyżki
wodysólOlej do frytury.

Wykonanie.Pierś przekroić na 2 plastry, lekko rozbić, skropić
sosem sojowym, posypać
pieprzem.Na każdy plaster położyć
ser, pokrojoną
paprykę i
ogórek, lekko posolić. Całość ciasno zwinąć w kulę.Składniki ciasta wymieszać, tworząc gęste ciasto .Kule obtoczyć w cieście ,a następnie w
bułce tartej.W każdą kulę wbić 2 patyki w odległości 2cm od siebie.Smażyć we frytkownicy lub innym naczyniu do głębokiego smażenia na złoty kolor,około11min.Wyjąć ,osuszyć i przekroić na pół tak, aby w każdej połówce został patyczek.Podawać z
sosem sojowym, worcester lub
musztardą jako gorącą przystawkę ,lub danie główne do
ryżu.Japończycy nadziewają kule rozmaitymi warzywami. Może to być jeden składnik, albo kilka różnych.