Wykonanie
Śledź w
śmietanie2 szt.
śledź matias100 ml.
śmietana 18%1
cebula pokrojona w kostkę1 małe
jabłko winne½ łyżeczki tarty
chrzan½
sok z cytrynyPieprz grubo mielony
Jabłko starte na tarce i
chrzan skropić
cytryną, dodać pokrojoną w drobną kostkę
cebulę, wymieszać ze
śmietaną. Polać pokrojone w paski
śledzie, posypać świeżo zmielonym
pieprzem.
Śledź w oleju2 szt.
śledź matias1
cebula pokrojona w kostkę1
ogórek konserwowy50 ml.
oliwy extra virginŚwieży
koperekOgórek pokroić w drobną kostkę, dodać
cebulę, jeżeli ktoś lubi to dodać świeżo pokrojony
ogórek. Całość wymieszać z
oliwą i pokrojonymi w paski
śledziami.
Śledź po cygańsku2 szt.
śledź matias1
cebula pokrojona w kostkę1
korniszon pokrojony w kostkę2 ząbki
czosnku2 łyżki
ketchupu1 łyżeczka
musztardySzczypta
cukru do smaku
PieprzOlej1 łyżeczka namoczonych
rodzynekNatka pietruszkiPrzesmażyć
cebulę, dodać posiekany drobno
czosnek, następnie
ogórek. Chwilę poddusić ,dodać
musztardę ,
ketchup,
rodzynki. Do smaku
cukier i
pieprz. Zdjąć z gazu, przestudzić. Całość wymieszać ze
śledziem pokrojonym w paski. Posypać
natką pietruszki.