ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomatiasy 8 sztukcebula 2 sztukjabłka 2 sztukkorniszony 10 sztukśmietana 1 szklanekśmietana kremowa 150 mililitrówsok z cytryny 1 łyżek deserowychpieprz ziarnisty biały 1 łyżek stołowychchrzan 1 łyżek stołowychliść laurowy 1 ząbkikoperek według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Umyte filety zalać zimną wodą i pozostawić na 12 godzin. Od czasu do czasu zmieniając wodę. Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie krążki, a obrane jabłka na kawałki, korniszony na plasterki. Obie śmietany wymieszać z startym chrzanem, sokiem z cytryny oraz ziarenkami pieprzu. Doprawić cukrem. osączone śledzie pokroić na kawałki. W kamiennym garnku ułożyć warstwę cebuli, jabłek i ogórki, następnie polowe śledzi i listek laurowy. Polać polowa sosu śmietanowego i ułożyć kolejne warstwy z pozostałych składników. Wstawić na 2,5 dnia do lodówki. Podawać z ziemniakami w mundurkach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: