ßßß Cookit - przepis na Matiesy w sosie śmietanowym

Matiesy w sosie śmietanowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
matiasy 8 sztuk
cebula 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
korniszony 10 sztuk
śmietana 1 szklanek
śmietana kremowa 150 mililitrów
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
pieprz ziarnisty biały 1 łyżek stołowych
chrzan 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 ząbki
koperek według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Umyte filety zalać zimną wodą i pozostawić na 12 godzin. Od czasu do czasu zmieniając wodę. Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie krążki, a obrane jabłka na kawałki, korniszony na plasterki. Obie śmietany wymieszać z startym chrzanem, sokiem z cytryny oraz ziarenkami pieprzu. Doprawić cukrem. osączone śledzie pokroić na kawałki. W kamiennym garnku ułożyć warstwę cebuli, jabłek i ogórki, następnie polowe śledzi i listek laurowy. Polać polowa sosu śmietanowego i ułożyć kolejne warstwy z pozostałych składników. Wstawić na 2,5 dnia do lodówki. Podawać z ziemniakami w mundurkach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12434/Matiesy-w-sosie-smietanowym