Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
matiasy 8 sztuk
cebula 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
korniszony 10 sztuk
śmietana 1 szklanek
śmietana kremowa 150 mililitrów
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
pieprz ziarnisty biały 1 łyżek stołowych
chrzan 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 ząbki
koperek według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Umyte filety zalać zimną
wodą i pozostawić na 12 godzin. Od czasu do czasu zmieniając
wodę. Oczyszczoną
cebulę pokroić w cienkie krążki, a obrane
jabłka na kawałki,
korniszony na plasterki. Obie
śmietany wymieszać z startym
chrzanem,
sokiem z cytryny oraz ziarenkami
pieprzu. Doprawić
cukrem. osączone
śledzie pokroić na kawałki. W kamiennym garnku ułożyć warstwę
cebuli,
jabłek i
ogórki, następnie
polowe śledzi i
listek laurowy. Polać polowa sosu
śmietanowego i ułożyć kolejne warstwy z pozostałych składników. Wstawić na 2,5 dnia do lodówki. Podawać z
ziemniakami w mundurkach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: