Jedni nazywają go Królewcem inni Leonem, a tak naprawdę to niema większego znaczenia jak się nazywa. Najważniejsze że jest bardzo ładny i pyszny. Z pewnością można go upiec na święta czy na komunię oraz inne uroczystości rodzinne.Nie zaszkodzi upiec również bez okazji bo przecież nie jest zbyt skomplikowany w wykonaniu, to tylko tak wygląda.Ciasto miodoweskładniki:300 g mąki150 g margaryny100 g cukru pudru1 całe jajo1 łyżeczka sody oczyszczonej3 łyżeczki miodu2 łyżki śmietanywykonanie:Z podanych składników zrobić ciasto. Dla łatwiejszego wałkowania można ciasto włożyć na chwile do lodówki . Upiec dwa jednakowe placki .Biszkopt:5 jaj1,5 szklanki mąki1,5 szklanki cukru5 łyżek oleju1 łyżeczka proszku1 łyżka octuWykonanie:Białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem. Dodać żółtka rozmieszane z octem, olejmąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Biszkopt upiec na tej samej blaszce co ciasto kruche.Krem budyniowy:1/2 l mleka1/2 szklanki cukru1 cukier waniliowy1 kostka masła (margaryny)2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejwykonanie:Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć i połączyć z budyniem.Masa jabłkowa:1,5 kg jabłek1 szklanka wody1 szklanka cukru1 galaretka zielona1 galaretka czerwonaZ wody i cukru ugotować syrop i wrzucić,wcześniej obrane i pokrojone w cienkie plasterki jabłka. Każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody. Jabłka podzielić na 2 części i każdej dodać inną galaretkę.Przełożenie ciasta:1 placek miodowy2 krem budyniowy3 masa jabłkowa4 krem budyniowy5 biszkopt6 krem budyniowy7 masa jabłkowa8 krem budyniowy9 placek miodowy