Wykonanie
I znowu zawitało słońce;)Troszkę zabieganie dzień mi się zaczął, ale już jestem w domu i
mogę się oddać przyjemnościom;p...
Kawie z
cynamonem, rzecz jasna, pichceniu czegoś fresh, a
potem fit;)Trochę się w
między czasie obłowiłam w różności, ale to
potem...ech;p A to wszystko przez wizytę u dentysty...musiałam odreagować stres;pDo rzeczy...dziś zaszalałam z warzywami.
Bakłażan,
cukinia,
pieczarki,
dymka i trochę
sosu pomidorowego,ot co;)Szybko, lekko i bezmięsne danie akurat;)Przygotowanie: 30 minutKoszt: około 20 złSkładniki:1
bakłażan1
cukinia20 dkg
pieczarek2 małe
dymki3 ząbki
czosnkuoliwa z oliwekprzecier pomidorowysól,
pieprzmakaron Lingiunełyżeczka
musztardy Kamis z
płatkami chilliłyżeczka
cukruMakaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie z kapką
oliwy. Można zamiast
soli dodać
vegetę.Odcedzam, odstawiam na bok.
Bakłażana myję, kroję na plastry i
solę, odstawiam na około 40 minut, by puścił sok, po czym odsączam, kroję na słupki i kostkę, odstawiam na bok.
Cukinię myję, kroję na plastry i wrzucam do garnka z wrzącą
wodą, trzymam je w tej wodzie chwilę, po czym wyjmuję i wkładam do miski z zimną
wodą - będą jędrne. Po około 2-3 minutach, odsączam je i odstawiam na bok.Sos :Na rozgrzanej patelni smażę
cebulkę, do momentu, aż się zeszkli. Dodaję
pieczarki, mieszam, nadal smażę.W momencie, kiedy
pieczarki puszczą sok, zarumienią się, dodaję
pomidory - obrane ze skórki i duszę wszystko razem jakąś chwilę...Po około 10 minutach, wlewam na patelnię
przecier pomidorowy, dorzucam
czosnek,
cukier,
sól,
pieprz,oraz
musztardę, mieszam, nadal duszę około 10 minut. Dodaję
bakłażana i
cukinię, duszę jeszcze chwilę, doprawiam do smaku
przyprawami i posypuję
natką pietruszki.Smacznego;)
