Wykonanie
Smaczny ,najsmaczniejszy bigos domowy....łatwy do przygotowania ...Polecam ..



Składniki :-1,5 kg
kapusty kiszonej-70 dkg
kiełbasy (według uznania )-60 dkg
boczku-1 duża
cebula-1 ząbek
czosnku-3
marchewki-
ziele angielskie-
liść laurowy-
majeranek-10dkg
smalcu-5dkg
margaryny-200g
koncentratu pomidorowego-
sól-
pieprz-(1-2 )łyżki
cukru-
papryka ostra( według uznania )-
majeranek (według uznania )Przygotowanie:
Kapustę opłukać pod bieżącą
wodą ,odcisnąć i pokroić na mniejsze części zalać
wodąDodać
ziele angielskie ,
liść laurowy i gotować do miękkości .
Kiełbasę ,
boczek ,
cebulę ,
czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć .W pierwszej kolejności podsmażyć
boczek i
kiełbasę,następnie na drugiej patelni podsmażyć
cebulkę na tłuszczu ,dodać startą
marchewką(na grubych oczkach) podlać 1/2 szklanki
wody i dusić od 5-10 minut .Gdy
kapusta będzie miękka odlać
wodę, ,dodać podsmażoną
kiełbasę z
boczkiem i
cebulę z
marchewką i dołożyć
koncentrat pomidorowy i
przyprawy .Całość dobrze wymieszać i gotowe .Smacznego!!!