ßßß


Składniki :-1,5 kg kapusty kiszonej-70 dkg kiełbasy (według uznania )-60 dkg boczku-1 duża cebula-1 ząbek czosnku-3 marchewki-ziele angielskie-liść laurowy-majeranek-10dkg smalcu-5dkg margaryny-200g koncentratu pomidorowego-sól-pieprz-(1-2 )łyżki cukru-papryka ostra( według uznania )-majeranek (według uznania )Przygotowanie:Kapustę opłukać pod bieżącą wodą ,odcisnąć i pokroić na mniejsze części zalać wodąDodać ziele angielskie ,liść laurowy i gotować do miękkości .Kiełbasę ,boczek ,cebulę ,czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć .W pierwszej kolejności podsmażyć boczek i kiełbasę,następnie na drugiej patelni podsmażyć cebulkę na tłuszczu ,dodać startą marchewką(na grubych oczkach) podlać 1/2 szklanki wody i dusić od 5-10 minut .Gdy kapusta będzie miękka odlać wodę, ,dodać podsmażoną kiełbasę z boczkiem i cebulę z marchewką i dołożyć koncentrat pomidorowy i przyprawy .Całość dobrze wymieszać i gotowe .Smacznego!!!