Wykonanie
Lekka i szybka
sałatka, można zrobić ją wersji bardziej lub mniej ostrej.

250 gramów
brokuła ugotowanego na pół twardo2
pomidory100 gramów
sera feta100 gramów
sera pleśniowego0,5 puszki
kukurydzy0,5 puszki
groszku0,5 małej
ostrej papryczki (opcjonalnie)
sól (niewiele, optymalnie selerowa),
pieprzsos:2 – 3 ząbki
czosnkupęczek
koperkuduży (400 g)
jogurt naturalnysól,
pieprz ziołowyparę kropel
soku z cytrynyKoperek posiekać,
czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z
jogurtem,
sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić do lodówki.
Sery pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę i
groszek odsączyć z zalewy.
Brokuła podzielić na małe różyczki.
Pomidory pokroić na małe cząstki (można wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Warzywa wymieszać z
serami,
przyprawami, polać schłodzonym sosem.

