Wykonanie


Składniki:1
brokuł,puszka
kukurydzy,1
czerwona cebula,250g
sera feta,garść
koperku,3 łyżki
ziaren słonecznika,2 łyżki
jogurtu naturalnego,3 łyżki
majonezu,1 łyżka
ketchupu pikantnego,4 ząbki
czosnku,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu podzielić na mniejsze różyczki.
Kukurydzę odsączyć.
Cebulę czerwoną i
ser feta pokroić w kostkę.
Koperek posiekać. Przygotować
sos majonezowo czosnkowy: Wymieszać
majonez,
jogurt,
ketchup z wyciśniętymi ząbkami
czosnku,
solą oraz
pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z
sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć
słonecznik. Po uprażeniu położyć
słonecznik na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Słonecznikiem posypać górę sałatki.


Smacznego!!!