Wykonanie
Szybkie małe słodkości
kawowe, do
kawki :)

2 szklanki
mąki pszennej3/4 szklanki
brązowego cukru2 łyżki ulubionego
cappuccino2 łyżeczki
proszku do pieczeniagarść
czekoladowych groszków lub 100 g posiekanej
gorzkiej czekolady1
jajo1 szklanka
mleka0,5 szklanki
olejulukier:0,5 szklanki
cukru pudru3/4 łyżki
wody1 łyżeczka
soku z cytrynystarta
czekolada gorzka na wierzchW jednej misce wymieszać
mąkę,
proszek do pieczenia,
kawę,
cukier. W drugiej wymieszać
jajo,
olej,
mleko. Zawartość miski drugiej przelać do pierwszej, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników, wsypać
groszki czekoladowe lub
czekoladę, rozprowadzić po
masie. Formę do muffin wypełnić papilotkami, nakładać ciasto do 2/3 ich wysokości. Piec około 22 minut w temperaturze 190 stopni. Składniki lukru wymieszać ze sobą, polać muffiny, udekorować startą
czekoladą.