ßßß
2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki brązowego cukru2 łyżki ulubionego cappuccino2 łyżeczki proszku do pieczeniagarść czekoladowych groszków lub 100 g posiekanej gorzkiej czekolady1 jajo1 szklanka mleka0,5 szklanki olejulukier:0,5 szklanki cukru pudru3/4 łyżki wody1 łyżeczka soku z cytrynystarta czekolada gorzka na wierzchW jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kawę, cukier. W drugiej wymieszać jajo, olej, mleko. Zawartość miski drugiej przelać do pierwszej, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników, wsypać groszki czekoladowe lub czekoladę, rozprowadzić po masie. Formę do muffin wypełnić papilotkami, nakładać ciasto do 2/3 ich wysokości. Piec około 22 minut w temperaturze 190 stopni. Składniki lukru wymieszać ze sobą, polać muffiny, udekorować startą czekoladą.