ßßß
2 jaja80 gramów oleju70 gramów posiekanych 3 rodzajów czekolad (białej, gorzkiej i mlecznej)150 ml mleka200 gramów mąki pszennej120 gramów cukru2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli2 kopiaste łyżki ciemnego kakaoparę kropel aromatu rumowego (opcjonalnie) na wierzch:lukier: 0,5 szklanki cukru pudru, 0,5 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka wody80 gramów czekolady mlecznej80 gramów czekolady gorzkiejW jednej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej jaja, mleko, aromat, olej. Zawartość drugiej miski przelać do pierwszej, wymieszać łyżką do połączenia składników, wsypać posiekane czekolady, rozprowadzić po masie. Formę do muffin wypełnić papilotkami, nakładać masę do 2/3 ich wysokości. Piec około 22 minut w temperaturze 180 stopni, wystudzić. Obie czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej, składniki lukru wymieszać ze sobą. Na każdą babeczkę nakładać "łatkę" z lukru, pozostawić do zastygnięcia, potem nałożyć polewę mleczną i gorzką, odstawić do zastygnięcia.Rada:Do polania babeczek możemy użyć również białej czekolady, lecz nie będzie ona śnieżnobiała.Lukier powinien być gęsty i przy spływaniu tworzyć "nitki".