Wykonanie
            Muffiny zawsze się sprawdzają - szybko się je robi, zawsze się udają i chyba każdy je lubi. Dodatkowo można je zabrać w każde miejsce - do szkoły, pracy, na wycieczkę. Te mają lekko karmelowy posmak :) PolecamMuffinki karmelowe (12 sztuk)25 dag 
mąki pszennej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia4 łyżki budyniu karmelowego17 dag 
cukru pudru200 ml 
mleka90 ml 
oleju1 
jajkoczekolada - ilość i smak wg uznania, ja dałam ok. pół 
czekolady mlecznej, można dać 
czekoladę z karmelowym nadzieniemWymieszać w misce suche składniki (
mąkę, proszek, 
cukier, 
budyń). W drugiej połączyć ze sobą mokre składniki - 
jajko, 
mleko, 
olej. Wszystko razem połączyć dodając także 
czekoladę. Mieszać krótko- tylko do połączenia. Wypełnić foremki wyłożone papilotkami lub posmarowane tłuszczem. Piec ok. 20 minut w 200°C (ja piekłam w 190°)

Czy można zrobić inną wersję smakową?Oczywiście, zamiast budyniu karmelowego możesz dodać swój ulubiony smak budyniu lub zastąpić go 
kakao :)Smacznego!