Wykonanie
Muffiny zawsze się sprawdzają - szybko się je robi, zawsze się udają i chyba każdy je lubi. Dodatkowo można je zabrać w każde miejsce - do szkoły, pracy, na wycieczkę. Te mają lekko karmelowy posmak :) PolecamMuffinki karmelowe (12 sztuk)25 dag
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki budyniu karmelowego17 dag
cukru pudru200 ml
mleka90 ml
oleju1
jajkoczekolada - ilość i smak wg uznania, ja dałam ok. pół
czekolady mlecznej, można dać
czekoladę z karmelowym nadzieniemWymieszać w misce suche składniki (
mąkę, proszek,
cukier,
budyń). W drugiej połączyć ze sobą mokre składniki -
jajko,
mleko,
olej. Wszystko razem połączyć dodając także
czekoladę. Mieszać krótko- tylko do połączenia. Wypełnić foremki wyłożone papilotkami lub posmarowane tłuszczem. Piec ok. 20 minut w 200°C (ja piekłam w 190°)
Czy można zrobić inną wersję smakową?Oczywiście, zamiast budyniu karmelowego możesz dodać swój ulubiony smak budyniu lub zastąpić go
kakao :)Smacznego!