Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukier puder 5 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 3 sztuk
mleko kwaśne 1/2 litrów
mąka pszenna 35 dekagramów
gruszki 30 dekagramów
olej według uznaniaWykonanie:
Mleko dokładnie wymieszać z
jajkami i
mąką, utrzeć na gładką masę, dodać
proszek do pieczenia.
Gruszki lub
jabłka obrać, pokroić, wyjąć gniazda nasienne. Dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać
olej, na gorący kłaść łyżką racuchy. Zrumienić z jednej strony, przełożyć na drugą, zmniejszyć ogień, żeby racuchy się dosmażyły zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu, jeszcze ciepłe posypać
cukrem pudrem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: