ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocukier puder 5 dekagramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjajka 3 sztukmleko kwaśne 1/2 litrówmąka pszenna 35 dekagramówgruszki 30 dekagramówolej według uznaniaWykonanie:Mleko dokładnie wymieszać z jajkami i mąką, utrzeć na gładką masę, dodać proszek do pieczenia. Gruszki lub jabłka obrać, pokroić, wyjąć gniazda nasienne. Dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej, na gorący kłaść łyżką racuchy. Zrumienić z jednej strony, przełożyć na drugą, zmniejszyć ogień, żeby racuchy się dosmażyły zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: