Wykonanie
Tradycyjne amerykańskie ciacho, mocno korzenne, mocno
dyniowe i bardzo wilgotne :)
przepis pochodzi z tej strony z moimi modyfikacjamikruche ciasto:150 gram
mąki pszennej80 gram
masła1
jajo3 łyżki
cukru1 łyżeczka
cukru z
waniliąnadzienie
dyniowe:400 gram
pure z dyni1 puszka (530 gram)
mleka skondensowanego słodzonego1 kopiasta łyżka
mąki ziemniaczanej3
jaja1 łyżeczka
cynamonu1/4 łyżeczki
goździków (zmielonych)szczypta
gałki muszkatałowejszczypta
kardamonuszczypta
solidodatkowo:150 gram stopionej
mlecznej czekoladycukrowe perełki
Mąkę posiekać z
masłem, dodać
jajo,
cukry i zagnieść kruche ciasto.Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.Następnie formę do tarty wysmarować
masłem, wylepić
ciastem, podpiec przez 15 minut w temperaturze 190 stopni, schłodzić.Mus
dyniowy zmiksować z
jajami,
mlekiem skondensowanym i
przyprawami. Masę wylać na podpieczony spód, piec przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni, schłodzić. Na ciasto wylać
czekoladę stopioną w kąpieli
wodnej, posypać perełkami, schłodzić w lodówce.