ßßß
przepis pochodzi z tej strony z moimi modyfikacjamikruche ciasto:150 gram mąki pszennej80 gram masła1 jajo3 łyżki cukru1 łyżeczka cukru z waniliąnadzienie dyniowe:400 gram pure z dyni1 puszka (530 gram) mleka skondensowanego słodzonego1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej3 jaja1 łyżeczka cynamonu1/4 łyżeczki goździków (zmielonych)szczypta gałki muszkatałowejszczypta kardamonuszczypta solidodatkowo:150 gram stopionej mlecznej czekoladycukrowe perełkiMąkę posiekać z masłem, dodać jajo, cukry i zagnieść kruche ciasto.Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.Następnie formę do tarty wysmarować masłem, wylepić ciastem, podpiec przez 15 minut w temperaturze 190 stopni, schłodzić.Mus dyniowy zmiksować z jajami, mlekiem skondensowanym i przyprawami. Masę wylać na podpieczony spód, piec przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni, schłodzić. Na ciasto wylać czekoladę stopioną w kąpieli wodnej, posypać perełkami, schłodzić w lodówce.