Wykonanie
O
matko jakie to jest dobre!! Zupełnie inna odsłona
kurczaka, który rozpływa się w ustach. Przepis bardzo prosty a efekt naprawdę niezły jak na codzienny obiad.

Składniki:- 2
piersi z kurczaka- 2 saszetki
ryżu- 2 łyżki
oleju arachidowego (może być też roślinny)- 2 małe
ostre papryczki- 2
pomidory- 1 mały przecier- 1
cebula- 1
czosnek- 1 kawałek korzenia
imbiru (ok 2 cm)- 1 łyżka
jogurtu naturalnego- 1 łyżka
kurkumy- 1/2 łyżki
cynamonu- 1/2 kostki
masła- garść posiekanej
kolendry-
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Kurczaka kroję w kostkę,
solę,
pieprze i obsmażam na
oleju arachidowym. Kiedy będzie już miękki wyjmuje go i odstawiam na talerz. Na tą samą patelnię wrzucam posiekane drobno: papryczki,
czosnek,
cebulę,
imbir. Dodaję
cynamon,
masło.
Pomidory ucieram w blenderze z przecierem aż powstanie gładki sos. Dodaję go na patelnię razem z
jogurtem. Dorzucam
kurczaka i gotuję wszystko około 5 minut. W tym samym czasie gotuję
ryż z
kurkumą. Na koniec dodaję go na patelnię, mieszam żeby składniki dobrze się połączyły, doprawiam do smaku i posypuję
kolendrą.