Wykonanie

Pyszna zupa pieczarkowa, do której dodałam zmiksowane
awokado. Co tu dużo mówić -
ukryłam je w tej zupie przed wzrokiem (i kubkami smakowymi) mojej starszej córeczki. Zjadła ją ze smakiem! :) Nawet
marchewka jej nie przeszkadzała (może dlatego, że została starta i ciężko byłoby ją wyławiać...).Składniki (na 5-6 porcji):500g
pieczarek, obranych i pokrojonych w kostkę1
cebula, pokrojona w kostkę2l wrzątku1
marchew, starta na grubych oczkach1 mała
pietruszka, starta na grubych oczkachkawałek
selera, startego na grubych oczkach4-5
ziemniaków, pokrojonych w kostkę1 dojrzałe
awokado, zmiksowane na gładko
przyprawy:
sól morska,
lubczyk,
pieprz ziołowy,
tymianek, cząber,
majeranek,
papryka wędzona,
ziele angielskie,
liść laurowy2 łyżki
oliwyNa
oliwie usmażyłam połowę
pieczarek oraz
cebulę. Zalałam wrzątkiem, następnie dodałam
przyprawy oraz
marchew,
pietruszkę oraz
seler i
ziemniaki. Gotowałam ok. 15-20 minut aż warzywa były miękkie. Następnie dodałam zmiksowane
awokado. Wymieszałam i podałam.