Wykonanie
Danie bardzo proste w przygotowaniu, szybkie i na dodatek smaczne :)Składniki:

2 puszki
tuńczyka w sosie własnym½ puszki
fasoli czerwonejczerwona papryka2
cebule½ małego
porakilka czarnych
oliwek2 ząbki
czosnkumakaron świderki
sól,
pieprz,
oregano,
bazylia,
zioła prowansalskie4 łyżki
jogurtu naturalnegosłoiczek
przecieru pomidorowegołyżka
olejuPrzygotowanie:Kroimy w małe kawałki
cebulę,
czosnek,
por,
paprykę i
oliwki, a następnie podsmażamy na patelni na
oleju. Równocześnie gotujemy
makaron al dente.Zalewę z
tuńczyka,
przecier pomidorowy,
jogurt i
przyprawy łączymy tworząc sos.Następnie do podsmażonych warzyw dokładamy
tuńczyka,
makaron,
fasole i polewamy sosem, wszystko mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze około 10 minut.Smacznego!