Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rukola 1 sztuk
awokado 2 sztuk
rzodkiewka 2 pęczek
papryka czerwona 1 sztuk
cebula dymka 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
kiełki lucerny 0,5 szklanek
oliwa 4 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
sok jabłkowy 3 łyżek stołowych
sos sojowy jasny 3 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wymieszać
oliwę z
octem,
sokiem i
sosem sojowym, dodać oczyszczoną, posiekaną papryczkę, szczyptę
ziół prowansalskich oraz do smaku
sól i
pieprz. Odstawić na 15 minut.
Rukole oczyścić i osączyć. Przekrojone
awokado obrać usuwając pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić w półplasterki, a
cebulę w talarki. Z oczyszczonych
marchewek zestrugać długie, cienkie wstążki. Oczyszczoną
paprykę pokroić w cienkie paseczki. Opłukane
kiełki osączyć. Połączyć wszystkie składniki surówki, polać sosem i przemieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: