ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorukola 1 sztukawokado 2 sztukrzodkiewka 2 pęczekpapryka czerwona 1 sztukcebula dymka 3 sztukmarchewka 2 sztukkiełki lucerny 0,5 szklanekoliwa 4 łyżek stołowychocet winny 2 łyżek stołowychsok jabłkowy 3 łyżek stołowychsos sojowy jasny 3 łyżek stołowychpapryczka chili 1 sztukzioła prowansalskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wymieszać oliwę z octem, sokiem i sosem sojowym, dodać oczyszczoną, posiekaną papryczkę, szczyptę ziół prowansalskich oraz do smaku sól i pieprz. Odstawić na 15 minut.Rukole oczyścić i osączyć. Przekrojone awokado obrać usuwając pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Oczyszczone rzodkiewki pokroić w półplasterki, a cebulę w talarki. Z oczyszczonych marchewek zestrugać długie, cienkie wstążki. Oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie paseczki. Opłukane kiełki osączyć. Połączyć wszystkie składniki surówki, polać sosem i przemieszać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: