Wykonanie
SkładnikiDuża ciabatta - 1 szt
Rostbeff - 200 g
Rucola - 2 garści
Papryka czerwona - 2 szt
Chili - 1 szt
Natka - 0,5 pęczka
Sól i
pieprz - 2 łyżeczki
Oliwa - 1 łyżka
Rostbef nacieramy
oliwą, posypujemy
solą i
pieprzem- odstawiamy aby się zamarynował.
Papryki opalamy nad palnikiem. Zdejmujemy z nich skórę i drobno siekamy. Dodajemy do nich posiekaną
natkę,
papryczkę chili,
sól i
pieprz.
Mięso przed grillowaniem musi być w temperaturze pokojowej. Stopień wysmażenia
mięsa jest już zależny od naszych upodobań, osobiście uwielbiam średnio - wysmażone. Gotowy
Rostbef odkładamy aby odpoczął (odda w tedy
soki, które również wetrzemy w naszą ciabattę -Czyli najlepsze co może być :)).

Ciabattę nacieramy
oliwą i wstawiamy do piekarnika aby była ciepła i chrupiąca. Następnie wykładamy na nią nasz dip z
czerwonej papryki.
Rostbef kroimy w cienkie plastry, układamy na dipie z
papryki.

Następnie na naszą ciabattę układamy
rucolę. Górną częścią ciabatty wycieramy
soki z
rostbefu i zamykamy naszą mega pyszną kanapkę, którą mój
cukier potrafi zjeść w mgnieniu oka :)

SMACZNEGO!