ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
Duża ciabatta - 1 szt
Rostbeff - 200 g
Rucola - 2 garści
Papryka czerwona - 2 szt
Chili - 1 szt
Natka - 0,5 pęczka
Sól i pieprz - 2 łyżeczki
Oliwa - 1 łyżka
Rostbef nacieramy oliwą, posypujemy solą i pieprzem- odstawiamy aby się zamarynował. Papryki opalamy nad palnikiem. Zdejmujemy z nich skórę i drobno siekamy. Dodajemy do nich posiekaną natkę, papryczkę chili, sól i pieprz.
Mięso przed grillowaniem musi być w temperaturze pokojowej. Stopień wysmażenia mięsa jest już zależny od naszych upodobań, osobiście uwielbiam średnio - wysmażone. Gotowy Rostbef odkładamy aby odpoczął (odda w tedy soki, które również wetrzemy w naszą ciabattę -Czyli najlepsze co może być :)).
Ciabattę nacieramy oliwą i wstawiamy do piekarnika aby była ciepła i chrupiąca. Następnie wykładamy na nią nasz dip z czerwonej papryki. Rostbef kroimy w cienkie plastry, układamy na dipie z papryki.
Następnie na naszą ciabattę układamy rucolę. Górną częścią ciabatty wycieramy soki z rostbefu i zamykamy naszą mega pyszną kanapkę, którą mój cukier potrafi zjeść w mgnieniu oka :)
SMACZNEGO!
Źródło:http://trochesmaku.pl/ciabatta-ala-jamie-olivier