ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówcukier 1 łyżek stołowychżółtka 1 sztukmargaryna 1 łyżek stołowychśmietana 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukśmietana 250 mililitrówczosnek 1 sztukgałka muszkatołowa według uznaniaser żółty 100 gramówmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej maki dodać cukier, margarynę i posiekać nożem, Dodać żółtko, szczyptę soli oraz śmietanę. Wymieszać i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 60 minut do lodówki.rozwałkować ciasto i wylepić nim małe formy na tarty, po nakłuwać widelcem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Oczyszczony czosnek pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle. Wymieszać śmietanę z jajkami i startym żółtym serem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i gałką. Dodać przesmażony czosnek. Nadzienie wyłożyć na podpieczone ciasto i piec dalej w tej samej temperaturze, aż do zrumienienia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: