Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
margaryna 1 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
śmietana 250 mililitrów
czosnek 1 sztuk
gałka muszkatołowa według uznania
ser żółty 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej
maki dodać
cukier,
margarynę i posiekać nożem, Dodać
żółtko, szczyptę
soli oraz
śmietanę. Wymieszać i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 60 minut do lodówki.rozwałkować ciasto i wylepić nim małe formy na tarty, po nakłuwać widelcem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Oczyszczony
czosnek pokroić w plasterki i przesmażyć na
maśle. Wymieszać
śmietanę z
jajkami i startym
żółtym serem. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i gałką. Dodać przesmażony
czosnek. Nadzienie wyłożyć na podpieczone ciasto i piec dalej w tej samej temperaturze, aż do zrumienienia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: