ßßß Cookit - przepis na Czosnkowe minitarty

Czosnkowe minitarty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
margaryna 1 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
śmietana 250 mililitrów
czosnek 1 sztuk
gałka muszkatołowa według uznania
ser żółty 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: do przesianej maki dodać cukier, margarynę i posiekać nożem, Dodać żółtko, szczyptę soli oraz śmietanę. Wymieszać i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 60 minut do lodówki.
rozwałkować ciasto i wylepić nim małe formy na tarty, po nakłuwać widelcem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Oczyszczony czosnek pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle. Wymieszać śmietanę z jajkami i startym żółtym serem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i gałką. Dodać przesmażony czosnek. Nadzienie wyłożyć na podpieczone ciasto i piec dalej w tej samej temperaturze, aż do zrumienienia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11623/Czosnkowe-minitarty