Wykonanie
Lato dobiega końca. Liście opadają z drzew i zaczyna robić się polska złota jesień. A i warzywa na mojej działce zdają się także o tym świadczyć, gdyż jest ich coraz mniej. Dlatego wczoraj wyczarowałam z nich smaczną zupę na pożegnanie lata ale i na każdą
porę roku. Fajnie rozgrzewa, a ja uwielbiam zupy!

Składniki:1
papryka czerwona1
marchewka1 malutka
cukinia, bądź kawałek większej
natka lubczykugarść
fasolki2
ziemniakipieprz ziarnisty i mielony4
ziela angielskie2
listki laurowekostka rosołowazioła suszone :
tymianek,
oregano,
majeranekoczywiście
wodaZagotować
wywar warzywny z
wody i
kostki rosołowej. Dodać pokrojone warzywa,
ziele angielskie,
liście laurowe,
pieprz ziarnisty. Dodać świeżą
natkę lubczyku. Doprawić suszonymi
ziołami i
pieprzem mielonym. Gotować do miękkości
ziemniaka;)
Kostka rosołowa, jak każdy wie to większość
soli, także nie dodajemy więcej
soli ponad nią.
