Sama nie wiem czy to tarta czy sernik na kruchym spodzie na ostro. W każdym razie jakby się to danie nie nazywało to nam smakowało :)))I najlepsza na ciepło !Składniki masy serowej :500 g serka mascarpone4 łyżki startego parmezanu2 jajka300 g czarnych oliwek bez pestekpęczek zielonej cebulki2 pęczki natki pietruszki2 paprykichili1 czerwona papryka1 łyżeczka słodkiej zmielonej paprykiSólPieprzSerek mieszamy z jajkami, parmezanem, dużą ilością soli i pieprzu oraz z papryką słodką. Zieloną cebulkę i listki natki drobno siekamy. Z papryczek chili usuwamy pestki i drobno siekamy. Czerwoną paprykę oczyszczamy ze środka i drobno kroimy. Oliwki kroimy w krążki. Wszystkie składniki mieszamy z serkiem.Gotową masę wylewamy na podpieczone ciasto i pieczemy w temp. 200 ºC przez 20 minut.Składniki spodu :250 mąki orkiszowej jasnej1 kostka masłaSzczypta soli i pieprzu2 łyżki posiekanego koperku1 żółtkoWszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy nim dno foremki do tarty. Na wierzch ciasta układamy pergamin a na niego np . warstwę suchej fasoli czy grochu. Ciasto pieczemy w temp. 200 ºC przez 15 minut nastawiając grzanie od spodu. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i zdejmujemy papier.