ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z dorsza 80 dekagramówpapryka czerwona 2 sztukcebula 2 sztukpomidory 4 sztukseler naciowy 4 gałązkijajka 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmleko 1 szklanekser żółty 4 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukvegeta według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i zeszklić na łyżce masła. Włożyć paprykę i smażyć, mieszając, aż papryka zmięknie. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki. Łodygi selera umyć, pokroić w plasterki i razem z pomidorami dodać do papryki. Doprawić do smaku Vegetą i krótko dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż pomidory się rozgotują. Do natłuszczonej formy żaroodpornej włożyć warzywa i rybę.Roztopić 2 łyżki masła, oprószyć łyżką mąki i zasmażyć. Rozprowadzić zimnym mlekiem. Mieszając, zagotować na małym ogniu. Sos beszamelowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać ze startym żółtym serem. Rybę polać sosem i zapiekać ok. 30 min w 200 st. Udekorować plasterkami jajka i natką pietruszki.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: