Wykonanie
Omlet z warzywami to wspaniały wybór na śniadanie. Jest smaczny, szybki do zrobienia i dostarczy nam dużo energii na dobry początek dnia. Omlet dla mnie musi być lekki i puszysty no i obowiązkowo podany z domowym
keczupem.Składniki:2
jajka2 łyżki
mąki2 łyżki
mlekasól i
pieprz1/2 małej
cebuli1/2 małego
pomidora1 łyżka posiekanego
sera lazur1 łyżka posiekanej
natki pietruszki2 łyżki
masłakilka plastrów
żółtego sera1.
Białka oddzielamy od
żółtek i razem z
solą ubijamy. Gdy będą lśniące i sztywne, dodajemy
żółtka i jeszcze chwilę miksujemy.2. Do ubitych
jajek dodajemy przesianą
mąkę i
mleko. Całość mieszamy szpatułką.3. Pokrojonego
pomidora,
cebulkę,
ser i
pietruszkę wrzucamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy.4. Na dużej patelni roztapiamy
masło, wlewamy na nią masę i na małym ogniu, bez przykrycia smażymy omlet z dwóch stron (ok 4 minuty na stronę). Przed podaniem obkładamy go
żółtym serem.SMACZNEGO :-)