ßßß Cookit - przepis na Dorsz w cieście naleśnikowym

Dorsz w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

Przepis na smażone filety z dorsza w cieście naleśnikowym. Rybka wychodzi naprawdę bardzo pysznie!
Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Składniki :
4 filety dorsza świeżego
Vegetta
sól
pieprz
1-2 jajka
mąka
mleko
Przygotowanie:
Dorsza myjemy oraz osuszamy. Posypujemy delikatnie solą oraz pieprzem można trochę skropić cytryną. Przygotowujemy panierkę na dorsza do pojemnika dodajemy niecałą szklankę mleka, wbijamy jajko oraz 3-4 łyżki mąki i łyżeczkę Vegety, szczypta soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy mocno olej obtaczamy rybkę w cieście i kładziemy na patelnie. Smażymy do średniego przyrumienienia panierki z każdej strony. Jeśli potrzeba więcej ciasta proporcjonalnie zwiększamy składniki. Jeśli ciasto wychodzi za wolne należy dodać mąki, ale proszę pamiętać że nie może być za gęste. Musi być po środku wolnego a gęstego.
Źródło:http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/2015/06/dorsz-w-ciescie-nalesnikowym.html