Wykonanie
Przepis na smażone
filety z dorsza w cieście naleśnikowym.
Rybka wychodzi naprawdę bardzo pysznie!Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Składniki :4
filety dorsza świeżego
Vegettasólpieprz1-2
jajkamąkamlekoPrzygotowanie:
Dorsza myjemy oraz osuszamy. Posypujemy delikatnie
solą oraz
pieprzem można trochę skropić
cytryną. Przygotowujemy panierkę na
dorsza do pojemnika dodajemy niecałą szklankę
mleka, wbijamy
jajko oraz 3-4 łyżki
mąki i łyżeczkę
Vegety, szczypta
soli i
pieprzu. Na patelni rozgrzewamy mocno
olej obtaczamy
rybkę w cieście i kładziemy na patelnie. Smażymy do średniego przyrumienienia panierki z każdej strony. Jeśli potrzeba więcej ciasta proporcjonalnie zwiększamy składniki. Jeśli ciasto wychodzi za wolne należy dodać
mąki, ale proszę pamiętać że nie może być za gęste. Musi być po środku wolnego a gęstego.