ßßß
Składniki:1 por (sparzony i pokrojony w cieniutkie plasterki)kukurydza (ilość według uznania)czarne, drylowane oliwki (ilość według uznania)2 jajka ugotowane na twardomały pęczek natki pietruszki i koperku½ czerwonej cebuliok. 5 pomidorków koktajlowychgarstka kaparów3 łyżki jogurtu naturalnego (dobry jest gęsty, grecki)1 łyżka majonezusól, pieprzponadto można dodaćgroszek konserwowy½ dojrzałego awokadoPrzygotowanie:Pora myjemy, parzymy gorącą wodą a następnie polewamy zimną, by warzywo pozostało chrupkie i zachowało witaminy. Do miski razem z porem dodajemy: pokrojoną w kosteczkę czerwona cebulę, odsączone z zalewy kukurydzę, oliwki i kapary, posiekany koperek i natkę.Pomidorki koktajlowe myjemy, kroimy na cząstki i również dodajemy do pozostałych składników. Ugotowane na twardo jajka siekamy drobno i wrzucamy do miski z warzywami. Jogurt mieszamy z majonezem i wlewamy do sałatki. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy sałatkę i gotowe!Do picia polecam sok ze świeżowyciskanej marchewki. Pychota!Smacznego!




Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)