Wykonanie
Idealne danie dla osób dbających o linie :)Skład:1 kg
filetów rybnych (
mintaj,
dorsz lub inne)1
bułka namoczona w
mleku1 duża
cebula pokrojona w kostkę i zeszklona ze szczyptą
Vegety na
oleju2
jaja6 łyżek
kaszy manny,4 łyżki
bułki tartej,posiekany
koperek,
pieprz kolorowy i
cytrynowy,ugotowana
marchewka.Wykonanie: W maszynce do
mięsa zemleć
rybę, przysmażoną
cebulę osączoną
bułkę i
marchewkę. Wbić
jaja, dodać
koperek,
kaszę,
bułkę tartą,
przyprawy i wyrobić masę. Uformować wałek, zawinąć go w lnianą ściereczkę, końce związać ułożyć w szerokim garnku, zalać
bulionem warzywnym. Gotować na małym ogniu ok. 45 min. Gdy rolada ostygnie kroimy w grube plastry (ok. 1 cm). układamy na półmisku dekorujemy (
jajkiem,
groszkiem,
marchewką,
natką pietruszki). Rozpuszczamy
żelatynę łączymy z
bulionem i zalewamy roladę, odstawiamy do stężenia. Smacznego!!!Świetnym dodatkiem do rolady jest
sos chrzanowy - POLECAM!