Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 50 dekagramów
kapusta biała słodka 50 dekagramów
pieczarka 30 dekagramów
groch gotowany 1 szklanek
cebula 3 sztuk
kminek według uznania
majeranek według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Kapustę kiszoną i poszatkowaną białą ugotować oddzielnie w jak najmniejszej ilości
wody.
Pieczarki i
cebulę oczyścić, umyć pokroić w grube paseczki. Do rondla wlać
olej, ułożyć warstwę
cebuli i
pieczarek i dusić na wolnym ogniu. Przyprawić
pieprzem i innymi przyprawami, dodać do ugotowanej
kapusty i
grochu, dokładnie wymieszać i dusić razem pod przykryciem około pół godziny.Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia StaropolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: