Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
smalec 6 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
kalarepa 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 2 sztuk
pomidor 2 sztuk
mąka 1 łyżek deserowych
śmietana 0.5 szklanek
fasola sucha 0.5 szklanek
vegeta 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu, obrumienić w nim
mięso, wyjąć, a na to miejsce włożyć
fasolę wraz z
wodą, w której się moczyła (powinna pokrywać
fasolę). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie oczyścić warzywa, pokroić w kostkę i krótko przesmażyć (oprócz
pomidorów), na pozostałym tłuszczu. Po otwarciu szybkowaru włożyć do niego
mięso, przysmażone warzywa oraz pokrojone
pomidory, posolić i popieprzyć. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu duszenia wlać wymieszaną z
mąką śmietanę i zagotować.Uwagi:2
pomidory lub 1 łyżka
koncentratu pomidorowego; 0,5 szklanki
suchej fasoli uprzednio namoczonejPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
[email protected]Data: 2010-02-14czy niemozna juz gotowac bez szybko waru?.Autor: FloressData: 2009-01-02CiężkieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: