ßßß Cookit - przepis na Baranina duszona w warzywach

Baranina duszona w warzywach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
smalec 6 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
kalarepa 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 2 sztuk
pomidor 2 sztuk
mąka 1 łyżek deserowych
śmietana 0.5 szklanek
fasola sucha 0.5 szklanek
vegeta 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu, obrumienić w nim mięso, wyjąć, a na to miejsce włożyć fasolę wraz z wodą, w której się moczyła (powinna pokrywać fasolę). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie oczyścić warzywa, pokroić w kostkę i krótko przesmażyć (oprócz pomidorów), na pozostałym tłuszczu. Po otwarciu szybkowaru włożyć do niego mięso, przysmażone warzywa oraz pokrojone pomidory, posolić i popieprzyć. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu duszenia wlać wymieszaną z mąką śmietanę i zagotować.
Uwagi:
2 pomidory lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego; 0,5 szklanki suchej fasoli uprzednio namoczonej
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: [email protected]
Data: 2010-02-14
czy niemozna juz gotowac bez szybko waru?.
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
Ciężkie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2206/Baranina-duszona-w-warzywach