ßßß
Składniki:1 kg mięsa na gulaszmąkamasłokubek śmietanyduża główka kapusty3 duże pomidory1-2 cebulekminekkilka listków laurowychcukier, sól, pieprzvegetaZaczynamy od przygotowania gulaszu jak kto lubi – u mnie jest zazwyczaj z wołowiny. Przygotowujemy również sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i vegetę (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.Mieszamy kapustę z gulaszem i gotoweSmacznego