ßßß
Składniki na 3 porcje:3 bułki z sezamem350 g zmielonej łopatki wołowej3 plasterki boczku gotowanego6 plasterków sera cheddarsałata rzymska10 posiekanych listków bazyliiśrednia cebula3 plasterki pomidoraposiekany ząbek czosnkupieprz, sólmieszanka przypraw do mięsapapryka słodka1 żółtkoPrzygotowanie:Mięso mieszamy z bazylią, ząbkiem czosnku, mieszanką przypraw, papryką, żółtkiem, pieprzem i solą. Formujemy z niego trzy kotleciki i smażymy obie strony na patelni grillowej bez użycia oleju. W międzyczasie podsmażamy posiekaną cebulkę i pieczemy w piekarniku bułki z serem i boczkiem, tak jak widać na zdjęciu poniżej. Kiedy nasze bułeczki i kotlety są gotowe zaczynamy składać naszego burgera. Na spód bułki sypiemy posiekaną sałatę, kładziemy na nią kotlecika, plaster pomidora i cebulę, następnie zamykamy kanapkę górną częścią bułki i łączymy wszystko długą wykałaczką.












Sos miodowo - musztardowy
Składniki:5 łyżeczek musztardy4 łyżeczki miodu płynnego2 łyżeczki oliwyPrzygotowanie:Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
