Wykonanie
Zaniedbuję Was bardzo, za co przepraszam z całego serduszka, ale po prostu przez natłok zajęć nie mam czasu na nic.. ;( Obiecuję że
będę częściej pisała i dodawała Wam nowe przepisy, w piątek podzielę się z
Wami kolejnymi propozycjami na imprezowe przekąski i to Wy wybierzecie przepisy, które mam dodać ;) Dzisiaj przygotowałam dla was przepis na domowe burgery i pyszny sos
miodowo -
musztardowy, który idealnie się z nimi komponuje.

Składniki na 3 porcje:3
bułki z
sezamem350 g zmielonej
łopatki wołowej3 plasterki
boczku gotowanego6 plasterków
sera cheddarsałata rzymska10 posiekanych listków
bazyliiśrednia
cebula3 plasterki
pomidoraposiekany ząbek
czosnkupieprz,
sólmieszanka przypraw do
mięsapapryka słodka1
żółtkoPrzygotowanie:
Mięso mieszamy z
bazylią, ząbkiem
czosnku,
mieszanką przypraw,
papryką,
żółtkiem,
pieprzem i
solą. Formujemy z niego trzy kotleciki i smażymy obie strony na patelni grillowej bez użycia
oleju. W międzyczasie podsmażamy posiekaną
cebulkę i pieczemy w piekarniku
bułki z
serem i
boczkiem, tak jak widać na zdjęciu poniżej. Kiedy nasze bułeczki i kotlety są gotowe zaczynamy składać naszego burgera. Na spód
bułki sypiemy posiekaną
sałatę, kładziemy na nią kotlecika, plaster
pomidora i
cebulę, następnie zamykamy kanapkę górną częścią
bułki i łączymy wszystko długą wykałaczką.














Sos
miodowo -
musztardowy
Składniki:5 łyżeczek
musztardy4 łyżeczki
miodu płynnego2 łyżeczki
oliwyPrzygotowanie:Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.

