Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
szynka konserwowa 200 gramówrosół z
kury 1 litrów
groszek konserwowy 1 sztuk
jaja przepiórcze 10 sztuk
pomidorki winogronowe 10 sztuk
żelatyna 6 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
sałata według uznaniaWykonanie:
Żelatynę zalać sześcioma łyżeczkami
wody, a gdy napęcznieje wymieszać z wrzącymrosołem i zagotować .
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół .
Pomidorki umyć , pokroić na ćwiartki, a
szynkę w kostkę .
Groszek osączyć .Do niewielkich filiżanek lub pojemniczków włożyć po 2 połówki
jajek.Udekorować
natką pietruszki i
pomidorkami.Zalać kilkoma łyżkami przygotowanego rosołu i odstawić do schłodzenia.Po zastygnięciu na
galaretce ułożyć
groszek i pokrojoną
szynkę .Zalać pozostałym rosołem i ponownie pozostawić do schłodzenia.
Galaretkę ułożyć na paterze udekorowanej
sałatą ,
pietruszką ,
pomidorami i
groszkiem.Potrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocKomentarze:Autor: ziuta270786Data: 2009-07-04dziecko 11 karmić
kaszkąDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: