ßßß Cookit - przepis na Galaretka z jajami przepiórczymi

Galaretka z jajami przepiórczymi

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka konserwowa 200 gramów
rosół z kury 1 litrów
groszek konserwowy 1 sztuk
jaja przepiórcze 10 sztuk
pomidorki winogronowe 10 sztuk
żelatyna 6 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
sałata według uznania
Wykonanie:
Żelatynę zalać sześcioma łyżeczkami wody, a gdy napęcznieje wymieszać z wrzącym
rosołem i zagotować .
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół .
Pomidorki umyć , pokroić na ćwiartki, a szynkę w kostkę .
Groszek osączyć .
Do niewielkich filiżanek lub pojemniczków włożyć po 2 połówki jajek.
Udekorować natką pietruszki i pomidorkami.
Zalać kilkoma łyżkami przygotowanego rosołu i odstawić do schłodzenia.
Po zastygnięciu na galaretce ułożyć groszek i pokrojoną szynkę .
Zalać pozostałym rosołem i ponownie pozostawić do schłodzenia.
Galaretkę ułożyć na paterze udekorowanej sałatą , pietruszką , pomidorami i groszkiem.
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: ziuta270786
Data: 2009-07-04
dziecko 11 karmić kaszką
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3275/Galaretka-z-jajami-przepiorczymi