ßßß Cookit - przepis na Kurczak w galarecie

Kurczak w galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 500 gramów
rosół z kury 2 kostek
żelatyna 2 łyżek stołowych
Winogrona 300 gramów
woda 750 gramów
Wykonanie:
Kostki rosołowe rozprowadzić w 750ml gorącej wody. Filety gotować w rosole 15 minut. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i rozprowadzić w gorącym rosole. Winogrona przepołowić i wyjąć pestki. Foremki do galarety napełnić mięsem i winogronami, zalać rosołem i odstawić do zastygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3615/Kurczak-w-galarecie