ßßß Cookit - przepis na Jajka otulone szynką

Jajka otulone szynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion drobiowy 2 szklanek
żelatyna 1 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
szynka 8 plastry
natka pietruszki 8 gałązki
pomidorki koktajlowe według uznania
Wykonanie:
Zalać żelatynę 2 łyżkami zimnego bulionu i odstawić, aby spęczniała. Pozostały bulion zagotować, dodać żelatynę i mieszając, rozpuścić, ostudzić. Ugotowane na twardo jajka, ostudzić i obrać. Pokroić wzdłuż na połówki. Każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki tak, aby powstały ozdobne gniazda. Układać je na półmisku. Na każdej porcji jajka w gniazdku, ułożyć cząstkę pomidorka i natki.
Przekąskę zalać tężejącą galaretą. Odstawić na noc do lodówki. Podawać z zimnymi sosami np. tatarskim lub czosnkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10369/Jajka-otulone-szynka