Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion drobiowy 2 szklanek
żelatyna 1 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
szynka 8 plastry
natka pietruszki 8 gałązki
pomidorki koktajlowe według uznaniaWykonanie:Zalać
żelatynę 2 łyżkami zimnego
bulionu i odstawić, aby spęczniała. Pozostały
bulion zagotować, dodać
żelatynę i mieszając, rozpuścić, ostudzić. Ugotowane na twardo
jajka, ostudzić i obrać. Pokroić wzdłuż na połówki. Każdą połówkę owinąć plasterkiem
szynki tak, aby powstały ozdobne gniazda. Układać je na półmisku. Na każdej porcji
jajka w gniazdku, ułożyć cząstkę
pomidorka i
natki.Przekąskę zalać tężejącą galaretą. Odstawić na noc do lodówki. Podawać z zimnymi sosami np. tatarskim lub
czosnkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: