ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion drobiowy 2 szklanekżelatyna 1 łyżek stołowychjajka 4 sztukszynka 8 plastrynatka pietruszki 8 gałązkipomidorki koktajlowe według uznaniaWykonanie:Zalać żelatynę 2 łyżkami zimnego bulionu i odstawić, aby spęczniała. Pozostały bulion zagotować, dodać żelatynę i mieszając, rozpuścić, ostudzić. Ugotowane na twardo jajka, ostudzić i obrać. Pokroić wzdłuż na połówki. Każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki tak, aby powstały ozdobne gniazda. Układać je na półmisku. Na każdej porcji jajka w gniazdku, ułożyć cząstkę pomidorka i natki.Przekąskę zalać tężejącą galaretą. Odstawić na noc do lodówki. Podawać z zimnymi sosami np. tatarskim lub czosnkowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: