ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukmarchewka 1 sztukpiertuszka 1 sztukseler 0,5 sztukpieprz 3 ziarnaziele angielskie 3 ziarnaliść laurowy 1 sztuksok z cytryny według uznaniażelatyna 15 gramówgroszek konserwowy 1 puszkajajka 4 sztukszczypiorek według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną tuszkę podzielić na porcje, zalać wodą, dodać oczyszczone warzywa i przyprawy. Ugotować wywar. Mięso i jarzyny wyjąc i pokroić. Rosół zagotować i przecedzić. Doprawić sokiem cytrynowym, dodać żelatynę i wymieszać. Ugotowane na twardo jajka obrać i podzielić na ćwiartki. Wyłożyć nimi boki formy. Na dno wsypać warstwę osączonego groszku. Środek wypełnić mięsem i warzywami. Zalać stygnąca galaretką. Wierzch posypać groszkiem. Przed podaniem odwrócić dnem do góry. Udekorować szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: