Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kasza kuskus 1 szklanek
cebula 2 sztuk
marchew 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
dynia 30 dekagramów
kalafior 25 dekagramów
cukinia 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
chili według uznania
imbir świeży w kłączu według uznania
Cynamon według uznaniaWykonanie:Ugotować
kuskus według przepisu na opakowaniu. Pokroić warzywa:
cebule w plasterki,
marchewkę i
pietruszkę w małe słupki,
kalafior podzielić na małe różyczki.
Dynię i
cukinię pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać
oliwę i wrzucić na nią warzywa. Podsmażyć mieszając około 5-7 minut. Przełożyć do rondla dolać szklankę
wody i poddusić pod przykryciem 10-15 minut. Zetrzeć na tarce
imbir i dodać go razem z innymi przyprawami pod koniec gotowania. Wyłożyć
kuskus na półmisek, przykryć warzywami i udekorować
natką z
pietruszki.Uwagi:2
pietruszki lub
pasternakJarzyny i Pasztety weg.
Kasze weg.SurówkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29pychota:)Autor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: