ßßß
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odmierzyć 2 szklanki. Zetrzeć skórkę z pomarańczy.Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, cukrem, cukrem waniliowym oraz z przyprawami. W drugiej, większej misce wymieszać: olej, jajka, jogurt.Dodać tartą marchewkę oraz skórkę pomarańczową. Następnie wymieszać za pomocą łyżki z mieszaną z mąki. Masę wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie lub w jednorazowych papilotkach, ustawić na kratce w piekarniku i piec przez 25 minut (aż patyczek włożony w środek ciastka będzie czysty).
Ja na babeczki położyłam dżem morelowy. Na wierzch kem zrobiony z ubitej śmietany 30% i serka mascarpone z dodatkiem wanilii. Galaretkę o smaku Pink Margarita firmy Winiary oraz kolorowa posypkę. Ale Wy możecie udekorować je czym tylko chcecie.