Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czego
gruszko pokrojone w kostkę 2 sztuk
imbir w
syropie 60 gramów
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
orzechy włoskie posiekane 75 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
masło miękkie 100 gramów
mleko 1 plastry
czekolada biała 125 gramówpołowki
orzechów włoskich 12 sztukWykonanie:
Gruszki wymieszać z łyżeczką
syropu z
imbiru. Osączony
imbir drobno posiekać. przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą,
orzechami i
kakao. Mikserem ubić
jajka z
cukrem. stopniowo dodawać na przemian
masło.
mleko i suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Łyżką wmieszać
gruszki i
imbir. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Rozpuścić
czekoladę na parze. Polać babeczki i udekorować połówkami
orzechów. Podawać, gdy
czekolada zastygnie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27dobreAutor: martunia0704Data: 2009-04-21Świetny przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: