ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czegogruszko pokrojone w kostkę 2 sztukimbir w syropie 60 gramówmąka 250 gramówproszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptaorzechy włoskie posiekane 75 gramówkakao 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukcukier 100 gramówmasło miękkie 100 gramówmleko 1 plastryczekolada biała 125 gramówpołowki orzechów włoskich 12 sztukWykonanie:Gruszki wymieszać z łyżeczką syropu z imbiru. Osączony imbir drobno posiekać. przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą, orzechami i kakao. Mikserem ubić jajka z cukrem. stopniowo dodawać na przemian masło. mleko i suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Łyżką wmieszać gruszki i imbir. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Rozpuścić czekoladę na parze. Polać babeczki i udekorować połówkami orzechów. Podawać, gdy czekolada zastygnie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27dobreAutor: martunia0704Data: 2009-04-21Świetny przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: