Dziś przepis przetestowany ponad pół roku temu, a znaleziony u MatkiPolki w UK . Muffinki okazały się pyszne! Znikały jeszcze przed ostygnięciem, a te co zdążyły ostygnąć też nie musiały długo czekać na amatora słodkości ;-) Smakowały i dużym i małym :-DSkładniki na około 18 sztuk:250 g ricotty2 jaja320 ml mleka60 g rozpuszczonego masła260 g mąki200 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli60 g kakao170 g groszkówczekoladowychpłatki migdałowe do posypaniaW misie ubijamy ser i jajka. Dodajemy mleko, masło i miksujemy. W drugiej misie mieszamy mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy masę serową i groszkiczekoladowe i delikatnie mieszamy. Wykładamy do wyłożonej papilotkami blachy, posypujemy płatkami migdałowymi. Ja zrobiłam wersję z 1/3 ciasta jasnego :-) Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 170 stopni.SMACZNEGO :-)