ßßß Cookit - przepis na Biszkopt przekładany serem

Biszkopt przekładany serem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
cukier 2 szklanek
cukier waniliowy 20 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ser biały 1000 gramów
margaryna 1 kostek
mleko 0.5 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Wykonanie biszkoptu: całe jajka ubić z cukrami na pulchną masę, dodać mąki wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszać łyżką i wylać na dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok.20 minut w temp.160 stopni, na złoty kolor.
Tak samo upiec drugi placek biszkoptowy.
Wykonanie masy serowej: w garnku roztopić margarynę, dodać przekręcony ser, cukier do smaku, cukier waniliowy. Wymieszać i gotować 10 minut ciągle mieszając. Do tego wlać, rozrobiony w pół szklance mleka, budyń. Dobrze wymieszać.
Złożenie ciasta: biszkopt - ciepła masa serowa - biszkopt - polewa. Wstawić do lodówki.
Uwagi:
Ciasto biszkoptowe: jajka - 4 sztuki mąka tortowa - 4 łyżki mąka ziemniaczana - 2 łyżki cukier - 4 łyżki cukier waniliowy - 10g proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Na polewę można posypać wiórki kokosowe.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Potrawy z serem
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: HAHAHA
Data: 2010-11-20
NIEWIEM JAKIE TO JEST ALE WIEM ZE DOBRE I NIEDOBRE HAHAHA POZDRAWIAM
Autor: margo13.65
Data: 2009-10-09
mniam-palce lizać!!!do sera dodalam wiśnie z kompotu.
Autor: pawlo1404
Data: 2008-12-12
Ja tam wolę tradycyjny sernik
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3389/Biszkopt-przekladany-serem