Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
cukier 2 szklanek
cukier waniliowy 20 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ser biały 1000 gramów
margaryna 1 kostek
mleko 0.5 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Wykonanie
biszkoptu: całe
jajka ubić z
cukrami na pulchną masę, dodać
mąki wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszać łyżką i wylać na dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok.20 minut w temp.160 stopni, na złoty kolor.Tak samo upiec drugi placek
biszkoptowy.Wykonanie masy serowej: w garnku roztopić
margarynę, dodać przekręcony
ser,
cukier do smaku,
cukier waniliowy. Wymieszać i gotować 10 minut ciągle mieszając. Do tego wlać, rozrobiony w pół szklance
mleka,
budyń. Dobrze wymieszać.Złożenie ciasta:
biszkopt - ciepła masa serowa -
biszkopt - polewa. Wstawić do lodówki.Uwagi:Ciasto
biszkoptowe:
jajka - 4 sztuki
mąka tortowa - 4 łyżki
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
cukier - 4 łyżki
cukier waniliowy - 10g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Na polewę można posypać
wiórki kokosowe.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: HAHAHAData: 2010-11-20NIEWIEM JAKIE TO JEST ALE WIEM ZE DOBRE I NIEDOBRE HAHAHA POZDRAWIAMAutor: margo13.65Data: 2009-10-09mniam-palce lizać!!!do
sera dodalam
wiśnie z kompotu.Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Ja tam wolę tradycyjny sernikDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: