ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekmąka ziemniaczana 0,5 szklanekcukier 0,75 szklanekcukier waniliowy 1 sztukmargaryna 1 kostekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychjajka 5 sztukWykonanie:Całe jajka ubić z cukrami na puszystą masę, stopniowo dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Stopioną lekko ostudzoną margarynę wlać wlać do ciasta i wymieszać. Przełożyć ciasto do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia lub do podłużnej foremki na babkę. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto przestudzić, wyjąć z formy. Jeśli przygotowujemy tort, to przekroić je na 3 krążki, nasączyć ponczem i przełożyć kremem, jeśli babkę - to polukrować lub posmarować polewą czekoladową, lub obsypać cukrem pudrem.Uwagi:Margarynę można zastąpić masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: