ßßß
Spód:2 szkl. mąki1/2 szkl. cukru3/4 kostki masła lub margaryny2 jaja2 łyżeczki proszku do pieczeniaZ podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce około godziny. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (moja miała 23 , 5 x 35 , 5 cm) i podpiekamy na złoty kolor (ok 10-15 minut w 180 st. C)Masa serowa:1 kg sera5 jaj1/2 szkl. cukru1/2 szkl. oleju1 budyń śmietankowy1 cukier waniliowy1 szkl. mleka1 łyżka mąki ziemniaczanej1 puszka brzoskwiń (w sezonie można śmiało użyć świeżych)Ser mielimy (jeśli nie używamy gotowego zmielonego). 4 białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka i 1 jajo ucieramy z cukrem do białości, a następnie mieszamy z serem. Dodajemy olej, budyń, mąkę ziemniaczaną i mleko i całość miksujemy do połączenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą z białek. Na podpieczonym spodzie układamy równomiernie brzoskwinie, na nie wylewamy masę serową, a całość posypujemy kokosową kruszonką i pieczemy ok godziny w 170 st. CKokosowa kruszonka:200 g. wiórek kokosowych2 łyżki cukru2 łyżki masłaWszystkie składniki mieszamy ze sobą i posypujemy nimi wierzch sernika przed wstawieniem do piekarnika.




