ßßß Cookit - przepis na Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola biała 1 szklanek
buraki 3 sztuk
seler 1 sztuk
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Fasolę ugotować w 2 litrach wody z dodatkiem masła. Warzywa pokroić w kostkę, natkę drobno posiekać. Do gotującej się fasoli dodać warzywa, połowę posiekanej natki, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy warzywa zmiękną dodać pozostałą część natki i śmietanę. Dodać sól i zamieszać.
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: skorpion
Data: 2009-11-18
super przepisik
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-29
zdrowe
Autor: Iza
Data: 2008-11-02
Istotny błąd...poprawiony dziękujemy!
Autor: gracep
Data: 2008-11-02
Do barszczu ukrainskiego...3 sztuki budyniu czekoladowego???? a gdzie - buraki,pomidory,kapusta!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/975/Barszcz-ukrainski