Wykonanie

2 Płaty
świeżego dorsza1
młoda cukinia2
młode marchewki1
por / biała część /2 ząbki
czosnkuświeże
zioła tymianek ,
majeranek ,
oreganooliwkisól ,
pieprzszczypiorek2
cytrynygarść
pomidorków koktajlowychpapier do pieczeniafolia aluminiowa
oliwa do podduszenia warzyw
Pora ,
marchewkę i
cukinię kroimy w plasterki i podduszamy na
oliwie.Pod koniec dodajemy
czosnek . Z papieru skręcamy łódeczki .
Dorsza kroimy na spore kawałki , solimy ,
pieprzymy , posypujemy
skórką cytrynowa i posiekanymi
ziołami . Na dno łódeczek przekładamy podduszone warzywa ,
dorsza ,pokrojone
pomidorki , plasterki
cytryny i
oliwki . Posypujemy wszystko
szczypiorkiem .

Papilotki zawijamy w folię aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 250 C na ok 20 minut . Można łódeczki umieścić bezpośrednio na grillu .

Po grillowaniu zdejmujemy folię i podajemy
rybę w papierze .