ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z przewagą świeżej kapusty

Kapuśniak z przewagą świeżej kapusty

nazwa

Wykonanie

Sposób
żeberka z dużą ilością mięsiwa na bulion
1 mała główka białej kapusty
garść kapusty kiszonej
5 ziemniaków
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2 małe cebule
2 listki laurowe
6 ziarenek pieprzu
4 ziarna ziela angielskiego
majeranek
sól
2- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Sposób
Gotujemy rosół. Żeberka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, odrobinę soli. Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je z rosołu, oddzielamy od kości i ponownie wrzucamy do wywaru, dodajemy ziemniaki i seler pokrojone w kosteczkę, marchewkę i pietruszkę potarte na tarce o dużych oczkach oraz pokrojoną w kosteczkę, zrumienioną na oleju cebulkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, drobno posiekaną świeżą kapustę oraz garść kapusty kiszonej (używam domowej średnio ukiszonej). Całość gotujemy do czasu zmięknięcia warzyw pod przykryciem.
Źródło:http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/10/kapusniak-z-przewaga-swiezej-kapusty.html