Wykonanie

Sposób
żeberka z dużą ilością mięsiwa na
bulion1 mała główka
białej kapustygarść
kapusty kiszonej5
ziemniaków3
marchewki1
pietruszkakawałek
selera2 małe
cebule2
listki laurowe6 ziarenek
pieprzu4 ziarna
ziela angielskiegomajeraneksól2- 3 łyżki
koncentratu pomidorowegoSposóbGotujemy rosół.
Żeberka zalewamy
wodą, dodajemy
liście laurowe,
pieprz,
ziele angielskie, odrobinę
soli. Gdy
mięso będzie miękkie wyciągamy je z rosołu, oddzielamy od kości i ponownie wrzucamy do
wywaru, dodajemy
ziemniaki i
seler pokrojone w kosteczkę,
marchewkę i
pietruszkę potarte na tarce o dużych oczkach oraz pokrojoną w kosteczkę, zrumienioną na
oleju cebulkę. Dodajemy
koncentrat pomidorowy,
majeranek, drobno posiekaną świeżą
kapustę oraz garść
kapusty kiszonej (używam domowej średnio ukiszonej). Całość gotujemy do czasu zmięknięcia warzyw pod przykryciem.
