Wykonanie
Po ugotowaniu rosołu, zawsze zostają mi warzywa. Przeważnie wykorzystuję je do sałatki warzywnej. Wariantów jest naprawdę wiele, dziś zamieszczam przepis na
sałatkę z
jajkiem,
kiełbasą i
camembertem.
Kiełbasa nadaje ciekawego smaku całej
sałatce.
![](/Data/Images/studenteat.blogspot.com\2011_slash_11_slash_nietypowa-saatka-jarzynowa/l/1655465730.JPG)
Składniki:- woszczyzna z rosołu (2-3
marchewki,
pietruszka,
seler)- 2
jajka ugotowane na twardo- 1/2
kiełbasy toruńskiej- 1/2
camemberta naturalnego (może też być inny
ser)- puszka
kukurydzy- puszka
groszku- 2-3 średnie
ogórki kiszone lub konserwowe- pół
cebuli- 1 łyżeczka
majonezu- 1 łyżka
jogurtu naturalnego-
szczypiorek 1/3 szklanki-
sól,
pieprzSkładniki możecie odjąć lub dodać, wg. uznania.Przygotowanie.
Włoszczyznę,
jajka,
kiełbasę,
camembert,
cebulę i
ogórki kroję w małą kostkę. Wrzucam do miski, do tego dorzucam odsączoną
kukurydzę i
groszek. Wszystko razem mieszam. Dodaję
szczypiorek,
majonez i
jogurt mieszam do połączenia. Dekoruję
ogórkami i
szczypiorkiem.Smacznego!