Pora na kolejne danie diety warzywnej. Co prawda w trakcie przygotowywania tego dania aż się prosiło aby posypać całość serem i zapiec ale niestety jak nie wolno to nie wolno ( ale wszyscy szczęśliwcy którzy nie muszą wyrzekać się sera żółtego powinni to zrobić ).Składniki:marchewbrokuła1/2 kabaczekbakłażanok 8 niewielkich pieczarekseler naciowy1/4 pora1 cebula1/2 papryki (kolor dowolny)pomidorsłodki sos sojowy (Kecap Manis)sok z limonkipieprz białybazyliaoreganoPrzygotowanie:Wszystkie warzywa należy umyć. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Marchew obieramy i kroimy w cienkie paski o około 2 centymetrowej długości. Brokuła kroimy w niewielkie kawałki o około dwu centymetrowej średnicy. Bakłażana przekrawamy wzdłuż na dwie równe części i drylujemy je przy pomocy łyżeczki. Seler naciowy kroimy na kawałki o półcentymetrowej szerokości. Cebulę, kabaczka i paprykę kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy w cienkie paski. Pomidora należy sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.Na rozgrzanego woka wrzucamy obranego i drobno skrojonego dolewając 1/4 szklankę wody. następnie wrzucamy cebulę, marchew, brokuły oraz grzyby. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut.Następnie dodajemy łyżeczkę soku z limonki oraz i łyżkę słodkiego sosu sojowego (Kecap Manis). Dodajemy bazylię i oregano oraz szczyptę pieprzu. Dodajemy resztę warzyw, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez kolejne 10 minut.Kiedy warzywa są już gotowe, wypełniamy nimi wydrylowanego wcześniej bakłażana. Całość wkładamy do rozgrzanego do 150 C piekarnika i pozostawiamy tam przez 10 minut, aż bakłażan zmięknie. Danie można serwować z drobno siekaną sałatą lodową i rzodkiewką.Smacznego ! i !