ßßß
Te śliczne pałeczki dostałam od mojej ukochanej mamusi, gdy wyprowadzałam się z domu :) Dziękuję, je się nimi wyśmienicie!Czas przygotowania : 15 minutSkładniki (na 4 porcje):- 200g makaronu ryżowego- pojedynczy filet z piersi kurczaka- 4-5 dużych pieczarek- 1 cebula- 1 duża marchewka- 1 papryka- kiełki fasoli mung- chilli, kurkuma, curry, sos sojowy- sól, pieprz- oliwa do smażeniaZalej makaron wrzącą, lekko osoloną wodą i zostaw na około 3 minuty. Po tym czasie przelej go zimną wodą i odstaw. Na rozgrzanego woka (lub zwykłą patelnię) nalej oliwę i podsmaż pokrojoną drobno cebulę aż się zeszkli. Dodawaj po kolei, chwilę smażąc: pieczarki pokrojone w plasterki, kurczaka pokrojonego w kostkę, paprykę pokrojoną w kostkę, marchewkę pokrojoną w słupki. Na koniec dodaj kiełki fasoli mung i gotowy makaron ryżowy. Całość dopraw do smaku przyprawami i podsmaż jeszcze około 2-3 minut. Nakładaj na talerz i ozdób kiełkami.